Gratin (zapiekanka) z serem i szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3579
Składniki:
- 6 małych kwaśnych ogórków;
- 6 plasterków szynki;
- 150 g twarożku (można z ziołami albo czosnkiem);
- dymka;
- tarty ser
Opis przygotowania:
1. W każdy plasterek szynki zawinąć ogórek.
Układać po trzy gotowe roladki na dno kokilek.
2. Polać roladki twarożkiem.
3. Dymki pokroić w cienkie talarki. Posypać nimi roladki.
4. Na koniec posypać roladki tartym serem.
5. Grillować 5-6 minut, aż powstanie chrupiąca skorupka.
(albo wstawić do mikrofalówki na 3-4 minuty).
Można podawać z sałatką z pomidorów albo inną surówką.
Smacznego!
Układać po trzy gotowe roladki na dno kokilek.
2. Polać roladki twarożkiem.
3. Dymki pokroić w cienkie talarki. Posypać nimi roladki.
4. Na koniec posypać roladki tartym serem.
5. Grillować 5-6 minut, aż powstanie chrupiąca skorupka.
(albo wstawić do mikrofalówki na 3-4 minuty).
Można podawać z sałatką z pomidorów albo inną surówką.
Smacznego!
Komentarze (0)