Gęsta zupa z makaronem i pesto
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1968
Składniki:
- • 200 ml przecieru pomidorowego (passata) Valfrutta
- • słoiczek sosu pesto z bazylią Grand'Italia
- • 100 g makaronu małe muszelki Arrighi
- • 1 drobno posiekana cebulka
- • 1 ząbek czosnku
- • 1 drobno posiekana marchewka
- • 1 łodyga pokrojonego selera naciowego
- • 100 g kawałeczków boczku
- • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- • 2 ziemniaki
- • 150 g białej fasoli z puszki
- • 1 l bulionu wołowego
- • 100 g zielonej fasolki szparagowej
- • 100 g zielonego groszku
- • sól i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Na patelni z rozgrzaną oliwą zeszklij cebulkę i czosnek. Dodaj marchewkę, seler, boczek i duś razem ok 10 minut. Przełóż do garnka i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, białą fasolę, passatę oraz bulion. Zagotuj razem przez ok 30 min. Łyżką z dziurkami wyjmij trochę ziemniaków i białej fasoli, a resztę zupy zblenduj, aby była gęsta. Dodaj odłożone wcześniej ziemniaki i białą fasolę.
Do zupy wrzuć również pokrojoną fasolkę szparagową, groszek i makaron. Gotuj na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane łyżką pesto z bazylią.
Do zupy wrzuć również pokrojoną fasolkę szparagową, groszek i makaron. Gotuj na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane łyżką pesto z bazylią.
Komentarze (0)