Galaretki W Pomarańczach
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2867
Składniki:
- 3 duże pomarańcze;
- 1 opakowanie galaretki pomarańczowej;
Opis przygotowania:
1. Rozciąć pomarańcze na pół.
2. Wyjąć miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki.
3. Z miąższu wycisnąć sok.
4. Galaretką rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu ( jednak dodać o 150 ml mniej wody).
5. Do galaretki dodać sok z pomarańczy.
6.Wylewać masę do oczyszczonych skórek pomarańczowych.
7. Wstawić do lodówki na 6 godzin.
8. Gotową galaretke można pokroić.
Smacznego!
2. Wyjąć miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki.
3. Z miąższu wycisnąć sok.
4. Galaretką rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu ( jednak dodać o 150 ml mniej wody).
5. Do galaretki dodać sok z pomarańczy.
6.Wylewać masę do oczyszczonych skórek pomarańczowych.
7. Wstawić do lodówki na 6 godzin.
8. Gotową galaretke można pokroić.
Smacznego!
Komentarze (1)
Ciekawy przepis, uwielbiam desery w "naturalnych" naczyniach