Galaretki kokosowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1443
Galaretki kokosowe
fot. boo_licious / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego z puszki
  • 2 łyżki przegotowanej, przestudzonej wody
  • 1 łyżka żelatyny spożywczej
  • 0,5 szklanki cukru pudru

Opis przygotowania:

Żelatynę moczyć przegotowaną wodą przez 5 minut. Mleko kokosowe przelać do rondla, wsypać do niego cukier i razem zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia, dodać do nich namoczoną wcześniej żelatynę, dokładnie wymieszać, przelać do odpowiednich foremek plastikowych, przestudzić i wstawić do zamrażalnika, aby żelatyna zastygła.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów