Galaretki w mleku kokosowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2259
Składniki:
- 600 ml mleka kokosowego
- 4 galaretki agrestowe (75 g)
- 4 szklanki wody
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki cukru
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Cztery szklanki wody przelać do rondla, zagotować i rozpuścić w niej galaretkę agrestową. Następnie całość przelać do formy do pieczenia ciast i wstawić do lodówki, aby galaretka zakrzepła. W tym czasie mleko kokosowe przelać do kolejnego rondla, wsypać do tego cukier i wlać ekstrakt waniliowy. Składniki ogrzewać na średnim ogniu do rozpuszczenia się cukru, następnie przelać do miski, wymieszać z wiórkami kokosowymi i przestudzić. Wyciągnąć zastygniętą galaretkę z lodówki, pokroić ją w kostkę i dodać do składników w misce.
Komentarze (0)