Galaretki w mleku kokosowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2008
Galaretki w mleku kokosowym
fot. sjsharktank / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 600 ml mleka kokosowego
  • 4 galaretki agrestowe (75 g)
  • 4 szklanki wody
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Cztery szklanki wody przelać do rondla, zagotować i rozpuścić w niej galaretkę agrestową. Następnie całość przelać do formy do pieczenia ciast i wstawić do lodówki, aby galaretka zakrzepła. W tym czasie mleko kokosowe przelać do kolejnego rondla, wsypać do tego cukier i wlać ekstrakt waniliowy. Składniki ogrzewać na średnim ogniu do rozpuszczenia się cukru, następnie przelać do miski, wymieszać z wiórkami kokosowymi i przestudzić. Wyciągnąć zastygniętą galaretkę z lodówki, pokroić ją w kostkę i dodać do składników w misce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów