Galaretka z szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2991
Składniki:
- 20 g żelatyny;
- sok z 1 cytryny;
- 200 g szynki;
- 250 ml różowego wina;
Opis przygotowania:
1. Do żelatyny dodać 2 łyżki zimnej wody.
Jak ostygnie, dodać 100 ml wrzątku.
Zagotować (mieszać przez cały czas).
2. Dodać wino i sok z cytryny.
3. Szynke pokroić w kostkę.
3. W foremki na galaretkę ułożyć szynkę.
4. Wlać galaretkę.
5. Wstawić do lodówki.
Gotowe galaretki można udekorować.
Smacznego!
Jak ostygnie, dodać 100 ml wrzątku.
Zagotować (mieszać przez cały czas).
2. Dodać wino i sok z cytryny.
3. Szynke pokroić w kostkę.
3. W foremki na galaretkę ułożyć szynkę.
4. Wlać galaretkę.
5. Wstawić do lodówki.
Gotowe galaretki można udekorować.
Smacznego!
Komentarze (0)