Galaretka z szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2991

Składniki:

  • 20 g żelatyny;
  • sok z 1 cytryny;
  • 200 g szynki;
  • 250 ml różowego wina;

Opis przygotowania:

1. Do żelatyny dodać 2 łyżki zimnej wody.
Jak ostygnie, dodać 100 ml wrzątku.
Zagotować (mieszać przez cały czas).
2. Dodać wino i sok z cytryny.
3. Szynke pokroić w kostkę.
3. W foremki na galaretkę ułożyć szynkę.
4. Wlać galaretkę.
5. Wstawić do lodówki.
Gotowe galaretki można udekorować.
Smacznego!

Autor: olma

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów