Fusilli ze szpinakiem i kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1963
Składniki:
- 30 g makaronu Fusilli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka kaparów w zalewie
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Szpinak dokładnie umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Kapary osączyć z zalewy i pokroić na drobne kawałki. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone kapary i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojony szpinak, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez kolejną minutę. Następnie dodać ugotowany wcześniej makaron, przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać i całość dusić jeszcze jedną minute na średnim ogniu.
Komentarze (1)
Hmm....kapary moim zdaniem sa przereklaowane troche ;/Nie przepadam przynajmniej ja.Ja czesto fusili robie z pesto,idealnie sie nadaje.Albo robie sama albo kupuje gotowe w Lidlu,tez spoko.