Fusilli ze szpinakiem i kaparami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1963
Fusilli ze szpinakiem i kaparami
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu Fusilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka kaparów w zalewie
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Szpinak dokładnie umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Kapary osączyć z zalewy i pokroić na drobne kawałki. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone kapary i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojony szpinak, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez kolejną minutę. Następnie dodać ugotowany wcześniej makaron, przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać i całość dusić jeszcze jedną minute na średnim ogniu.

Komentarze (1)

Hmm....kapary moim zdaniem sa przereklaowane troche ;/Nie przepadam przynajmniej ja.Ja czesto fusili robie z pesto,idealnie sie nadaje.Albo robie sama albo kupuje gotowe w Lidlu,tez spoko.

Podobne przepisy

Więcej przepisów