Fusilli z pomidorami i szparagami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 588
Składniki:
- 300 g makaronu fusilli
- 250 g zielonych szparagów
- 6 pomidorków cherry
- 2 łyżki tartego parmezanu
- sól
- garstka świeżej rukoli
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Warzywa, natkę zielonej pietruszki oraz rukolę umyć i odsączyć z wody. Szparagi przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu szparagi wyłożyć na talerz. Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać do szparagów na talerzu. Następnie makaron wrzucić do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i wymieszać go z warzywami na talerzu. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki, rukolą oraz tartym parmezanem.
Komentarze (0)