Fusilli z łososiem i pesto

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1427
Fusilli z łososiem i pesto
fot. A.

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
  • • 400g makaronu świderki Arrighi
  • • 6 łyżek Pesto alla Genovese Grand'Italia
  • • 300g wędzonego łososia
  • • 1 posiekana cukinia
  • • 1 garść świeżej bazylii
  • • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • • 100 g startego parmezanu

Opis przygotowania:

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Autor: katarzyna_fly

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów