Fusilli z łososiem i pesto
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1612
Składniki:
- Składniki na 4 porcje:
- • 400g makaronu świderki Arrighi
- • 6 łyżek Pesto alla Genovese Grand'Italia
- • 300g wędzonego łososia
- • 1 posiekana cukinia
- • 1 garść świeżej bazylii
- • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- • 100 g startego parmezanu
Opis przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Komentarze (0)