Frytki z majonezem i płatkami bonito
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2809
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 20 g płatków bonito
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 1 czerwona cebula
- olej do głębokiego smażenia
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać ze skóry, umyć i pokroić w poprzek na grubość 1 cm. Następnie rozgrzać mocno olej w rondlu, wrzucić pokrojone ziemniaki i usmażyć frytki. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu, oprószyć solą i wyłożyć na talerz. Następnie poleć je majonezem i pikantnym keczupem. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i dodać do pozostałych składników. Całość posypać płatkami bonito oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)