Frittata z cukinii
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2280
Składniki:
- 4 jajka
- 2 młode zielone cukinie
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 szklanki tartego parmezanu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinie pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Dodać do tego pokrojoną cukinię i smażyć pod przykryciem przez 1 minutę na średnim ogniu. Następnie jajka wbić do miski i roztrzepać z tartym parmezanem, szczyptą soli oraz pieprzu. Potem roztrzepane połączyć ze smażonymi składnikami na patelni i całość smażyć na rumiany kolor z obu stron..
Komentarze (0)