Frittata z cukinii

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2280
Frittata z cukinii
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 młode zielone cukinie
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 szklanki tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinie pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Dodać do tego pokrojoną cukinię i smażyć pod przykryciem przez 1 minutę na średnim ogniu. Następnie jajka wbić do miski i roztrzepać z tartym parmezanem, szczyptą soli oraz pieprzu. Potem roztrzepane połączyć ze smażonymi składnikami na patelni i całość smażyć na rumiany kolor z obu stron..

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów