Florentine ciastka

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3844
Florentine ciastka
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g masła orzechowego
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki syropu skrobiowego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 arkusz papieru do pieczenia

Opis przygotowania:

Margarynę stopić w rondlu na małym ogniu. Dodać płatki owsiane, cukier, mąkę, syrop skrobiowy, aromat waniliowy i całość mieszać do czasu, aż powstanie gęsta masa. Wówczas ściągnąć z ognia i łyżką nałożyć na blachę do pieczenia, wyścieloną papierem. Następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 350 stopni i piec na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć, przestudzić, posmarować masłem orzechowym, po czym połączyć ze sobą po dwie sztuki i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów