Florentine ciastka
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3844
Składniki:
- 100 g masła orzechowego
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki syropu skrobiowego
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 arkusz papieru do pieczenia
Opis przygotowania:
Margarynę stopić w rondlu na małym ogniu. Dodać płatki owsiane, cukier, mąkę, syrop skrobiowy, aromat waniliowy i całość mieszać do czasu, aż powstanie gęsta masa. Wówczas ściągnąć z ognia i łyżką nałożyć na blachę do pieczenia, wyścieloną papierem. Następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 350 stopni i piec na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć, przestudzić, posmarować masłem orzechowym, po czym połączyć ze sobą po dwie sztuki i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)