Ciastka z serem i porzeczkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 763
Ciastka z serem i porzeczkami

Składniki:

  • 250 g czerwonych porzeczek
  • 250 g czarnych porzeczek
  • Ciasto:
  • 400 g mąki pszennej
  • 250 g białego sera twarogowego
  • 200 g masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Opis przygotowania:

Wszystkie porzeczki umyć i odsączyć z wody. Przygotować ciasto: mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać ją z cukrem oraz cukrem waniliowym. Wbić do tego jajko, dodać masło, ser twarogowy i wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować je na grubość 5 mm i wyciąć w nim krążki szklanką. Następnie na wycięte krążki z ciasta nałożyć porzeczki czarne oraz czerwone i ułożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów