Ciastka z serem i porzeczkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 970
Składniki:
- 250 g czerwonych porzeczek
- 250 g czarnych porzeczek
- Ciasto:
- 400 g mąki pszennej
- 250 g białego sera twarogowego
- 200 g masła
- 2 łyżki cukru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Opis przygotowania:
Wszystkie porzeczki umyć i odsączyć z wody. Przygotować ciasto: mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać ją z cukrem oraz cukrem waniliowym. Wbić do tego jajko, dodać masło, ser twarogowy i wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować je na grubość 5 mm i wyciąć w nim krążki szklanką. Następnie na wycięte krążki z ciasta nałożyć porzeczki czarne oraz czerwone i ułożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor.
Komentarze (0)