Ciastka z jabłkami i orzechami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1140
Składniki:
- 600 g mrożonego ciasta francuskiego
- 100 g tłuczonych orzechów laskowych
- 4 słodkie jabłka
- 4 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, odsączyć z wody, usunąć z nich gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Ciasto francuskie rozmrozić i wyciąć w nim kształty jabłek. Wycięte ciasto posmarować płynnym miodem, posypać tłuczonymi orzechami, cukrem waniliowym, mielonym cynamonem i nałożyć na to plastry pokrojonych jabłek. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180C° i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.
Komentarze (0)