Flądra z ziemniakami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1510
Składniki:
- 400 g zielonej fasolki szparagowej
- 200 g ziemniaków
- 4 łyżki masła
- 2 mrożone tusze z fladry
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- 1 cytryna
- sól
- pieprz czarny mielony
- natka zielonej pietruszki
- zielony koperek
Opis przygotowania:
Tusze z flądry rozmrozić, oprószyć szczyptą soli, mielonego pieprzu, przyprawą do ryb i smażyć na rozgrzanym maśle na patelni do miękkości z obu stron na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz. Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do ryby na talerzu. Następnie fasolkę szparagową pozbawić końcówek, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu również odcedzić i dodać do potrawy. Wszystko posypać natką zielonej pietruszki, zielonym koperkiem i skropić sokiem z cytryny.
Komentarze (0)