Flądra z kurkami i fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2065
Składniki:
- 25 g zielonej fasolki szparagowej
- 20 g kurek
- 3 łyżki masła
- 2 filety z flądry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolkę, rybę oraz kurki umyć i osączyć z wody. Kurki dokładnie oczyścić i przełożyć na rozgrzane masło na patelni. Grzyby oprószyć szczyptą soli i lekko przyrumienić na średnim ogniu. Filety z flądry oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do smażonych grzybów i razem smażyć do miękkości ryby. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić i dodać do całości.
Komentarze (0)