Flądra z kurkami i fasolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2065
Flądra z kurkami i fasolą
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 25 g zielonej fasolki szparagowej
  • 20 g kurek
  • 3 łyżki masła
  • 2 filety z flądry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Fasolkę, rybę oraz kurki umyć i osączyć z wody. Kurki dokładnie oczyścić i przełożyć na rozgrzane masło na patelni. Grzyby oprószyć szczyptą soli i lekko przyrumienić na średnim ogniu. Filety z flądry oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do smażonych grzybów i razem smażyć do miękkości ryby. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów