Flądra na ostro
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1507
Składniki:
- 400 g filetów z flądry
- 2 łyżki masła
- 2 liście czerwonej cykorii
- 2 łodygi rukoli
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 1 łyżeczka ostrej, czerwonej papryki chili
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- mielony pieprz czarny
Opis przygotowania:
Filety z flądry, rukolę oraz cykorię umyć i osączyć z wody. Następnie filety z flądry oprószyć szczyptą soli, pieprzu, mieloną ostrą papryka i smażyć na średnim ogniu w mocno rozgrzanym, głębokim oleju do miękkości ryby. Usmażoną rybę ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na liście cykorii. Całość posypać tartym parmezanem i udekorować rukolą.
Komentarze (0)