Flaczki z makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3262
Składniki:
- 40 g flaczków wieprzowych
- 30 g makaronu ryżowego nitki
- 1 marchewka
- pęczek szczypiorku
- pieprz ziołowy
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. Makaron ryżowy przełożyć do rondla wraz z pokrojona marchewką i szczypiorkiem, po czym wszystkie składniki zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowane składniki przelać do miski. Rozgrzać olej na patelni i dodać flaczki wieprzowe. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu ziołowego i smażyć na rumiany kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do potrawy.
Komentarze (0)