Flaczki z makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3262
Flaczki z makaronem
fot. goosmurf / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g flaczków wieprzowych
  • 30 g makaronu ryżowego nitki
  • 1 marchewka
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz ziołowy
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. Makaron ryżowy przełożyć do rondla wraz z pokrojona marchewką i szczypiorkiem, po czym wszystkie składniki zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowane składniki przelać do miski. Rozgrzać olej na patelni i dodać flaczki wieprzowe. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu ziołowego i smażyć na rumiany kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów