Fettuccine z serem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1767
Składniki:
- 150 g makaronu fettuccine
- 20 g sera ricotta
- 3 g kiełków fasoli mung
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 łyżka soku cytrynowego
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć do miski. Kiełki fasoli mung sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i dodać do rukoli. Następnie papryczkę chili, pozbawić nasion, pokroić drobno i dodać do składników w misce. Warzywa skropić sokiem cytrynowym, oprószyć szczyptą soli, białym pieprzem i dokładnie wymieszać. Następnie makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do całości. Wszystko posypać pokruszonym serem ricotta oraz tartym parmezanem.
Komentarze (0)