Fettuccine z serem, śmietaną i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1856
Fettuccine z serem, śmietaną i warzywami
fot. Foodie In Disguise / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 150 ml śmietany 18%
  • 30 g makaronu fettuccine
  • 25 g białego sera twarogowego
  • 2 pomidory
  • 2 liście świeżej bazylii
  • 0,5 łyżeczki suszonego oregano
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory przekroić na połówki i przełożyć na talerz. Ser twarogowy pokruszyć na drobne kawałeczki i przełożyć do miski. Do rozdrobnionego sera wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Gdy makaron jest jeszcze gorący, wlać do niego wymieszany ser ze śmietaną, dokładnie wymieszać i dodać do pomidorów na talerzu. Wszystko oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonym oregano, posypać natką zielonej pietruszki i udekorować liskiem świeżej bazylii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów