Fettuccine z serem, śmietaną i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1856
Składniki:
- 150 ml śmietany 18%
- 30 g makaronu fettuccine
- 25 g białego sera twarogowego
- 2 pomidory
- 2 liście świeżej bazylii
- 0,5 łyżeczki suszonego oregano
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory przekroić na połówki i przełożyć na talerz. Ser twarogowy pokruszyć na drobne kawałeczki i przełożyć do miski. Do rozdrobnionego sera wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Gdy makaron jest jeszcze gorący, wlać do niego wymieszany ser ze śmietaną, dokładnie wymieszać i dodać do pomidorów na talerzu. Wszystko oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonym oregano, posypać natką zielonej pietruszki i udekorować liskiem świeżej bazylii.
Komentarze (0)