Fettuccine z krewetkami i jabłkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2005
Składniki:
- 30 g makaronu fettuccine
- 4 mrożone krewetki tygrysie
- 2 zielone jabłka z ogonkiem (papierówki)
- 2 gałązki świeżej mięty
- 1 łyżka śmietany 18 %
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzony wymieszać ze śmietaną, gdy jest gorący i wyłożyć na talerz. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, po czym wrzucić na 1 l lekko osolonej gotującej się wody i gotować przez 3 minuty. Ugotowane odcedzić i dodać do makaronu. Następnie papierówki z mięta umyć, przełożyć razem do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały, wsypać cukier i razem gotować do miękkości jabłek. Ugotowane odcedzić i dodać do potrawy. Całość skropić oliwą z oliwek i podawać do spożycia.
Komentarze (0)