Fettuccine z krewetkami i jabłkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1796
Fettuccine z krewetkami i jabłkiem
fot. miss karen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu fettuccine
  • 4 mrożone krewetki tygrysie
  • 2 zielone jabłka z ogonkiem (papierówki)
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 1 łyżka śmietany 18 %
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzony wymieszać ze śmietaną, gdy jest gorący i wyłożyć na talerz. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, po czym wrzucić na 1 l lekko osolonej gotującej się wody i gotować przez 3 minuty. Ugotowane odcedzić i dodać do makaronu. Następnie papierówki z mięta umyć, przełożyć razem do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały, wsypać cukier i razem gotować do miękkości jabłek. Ugotowane odcedzić i dodać do potrawy. Całość skropić oliwą z oliwek i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów