Faszerowane pomidory
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3489
Składniki:
- 250 g ugotowanego ryżu;
- 6-7 dużych pomidorów;
- pęczek dymki;
- słoiczek marynowanych grzybów;
- 2 ogórki kiszone;
- majonez;
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
1. Ogórki i jeden pomidor pokroić w kostkę.
2. Dymkę posiekać.
3. Grzyby osączyć z zalewy. Pokroić.
4. Dodać grzyby, ogórki oraz dymkę do ryżu.
5. Dodać majonez, sól, pieprz.Wymieszać.
6. Z pomidorów sciąć wierchy i wydrążyć miąższ.
7. Napełnić każdy pomidor sałatką ryżową.
8. Przykryć wierzchami.
Smacznego!
2. Dymkę posiekać.
3. Grzyby osączyć z zalewy. Pokroić.
4. Dodać grzyby, ogórki oraz dymkę do ryżu.
5. Dodać majonez, sól, pieprz.Wymieszać.
6. Z pomidorów sciąć wierchy i wydrążyć miąższ.
7. Napełnić każdy pomidor sałatką ryżową.
8. Przykryć wierzchami.
Smacznego!
Komentarze (0)