Fasolka szparagowa smażona
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 11480
Składniki:
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- 2 jajka
- 1/4 szklanki mleka
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki bułki tartej
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Odciąć końcówki fasolki, pokroić na kawałki o długości 5cm i wrzucić do wrzątku. Gotować około 15 minut. Następnie odcedzić i odsączyć na papierowym ręczniku. Jajka roztrzepać z mlekiem, solą, pieprzem, mąką i bułką tartą. W powstałym cieście maczać kawałki fasolki i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Komentarze (0)