Fasolka szparagowa smażona

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 11480
Fasolka szparagowa smażona
fot. JOE MARINARO / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Odciąć końcówki fasolki, pokroić na kawałki o długości 5cm i wrzucić do wrzątku. Gotować około 15 minut. Następnie odcedzić i odsączyć na papierowym ręczniku. Jajka roztrzepać z mlekiem, solą, pieprzem, mąką i bułką tartą. W powstałym cieście maczać kawałki fasolki i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów