Fasolka szparagowa z kminkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 407
Fasolka szparagowa z kminkiem
fot. stockimagefactory (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g zielonej fasolki szparagowej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka kminku
  • 0,5 łyżeczki nasion kolendry
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Fasolkę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Fasolkę pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić i pokroić na małe kawałki.

Następnie rozgrzać olej na patelni i wsypać do niego kminek oraz nasiona kolendry. Kminek z kolendrą smażyć przez 30 sekund na średnim ogniu, potem dodać do tego pokrojoną, ugotowaną fasolkę. Całość doprawić do smaku szczyptą pieprzu i soli jeśli trzeba, wymieszać i smażyć do chwili, aż fasolka się zeszkli. Wtedy ściągnąć ją z ognia, wyłożyć na talerz i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów