Kukurydza grillowana z serem i majonezem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1370
Kukurydza grillowana z serem i majonezem
fot. joyosity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g sera feta
  • 7 kolb kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 limonka do dekoracji
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili
  • sól

Opis przygotowania:

Kukurydzę obrać z liści, umyć, osączyć z wody i oprószyć szczyptą soli. Następnie podzielić ją na porcje i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Grillować z każdej strony do czasu, aż się dobrze przyrumieni. Wtedy ściągnąć z rusztu i przełożyć na tacę. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i wymieszać z majonezem. Dodać do tego mieloną, ostrą paprykę chili, ponownie wymieszać, a następnie polać kukurydzę. Całość posypać pokruszonym drobno serem feta i udekorować pokrojoną limonką.

0 komenatrzy

Podobne przepisy