Kukurydza grillowana z serem i majonezem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2751
Składniki:
- 30 g sera feta
- 7 kolb kukurydzy
- 3 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 1 limonka do dekoracji
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili
- sól
Opis przygotowania:
Kukurydzę obrać z liści, umyć, osączyć z wody i oprószyć szczyptą soli. Następnie podzielić ją na porcje i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Grillować z każdej strony do czasu, aż się dobrze przyrumieni. Wtedy ściągnąć z rusztu i przełożyć na tacę. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i wymieszać z majonezem. Dodać do tego mieloną, ostrą paprykę chili, ponownie wymieszać, a następnie polać kukurydzę. Całość posypać pokruszonym drobno serem feta i udekorować pokrojoną limonką.
Komentarze (0)