Fasola ze szpinakiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5109
Składniki:
- 200 g białej fasoli jaś ( może być konserwowa)
- 200 g szpinaku mrożonego
- 100 g startego żółtego sera
- 100 g oleju
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasole konserwową osączyć z wody (jeśli mamy zwykłą to musimy ją namoczyć przez 6 godzin w wodzie, a następnie ja ugotować i odcedzić). Szpinak rozmrozić. Rozgrzać mocno olej na patelni, wyłożyć na niego szpinak i podsmażyć go bardzo krótko. Do szpinaku dodać fasolę, doprawić solą i pieprzem do smaku, następnie starannie wymieszać. Całość smażyć przez 2 minuty. Gorące danie przełożyć do misy, posypać startym serem żółtym i odczekać chwilę, aby ser się roztopił. Podajemy na ciepło.
Komentarze (0)