Fasola ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2235
Składniki:
- 30 dag białej fasoli
- 25 dag szpinaku
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- sól
Opis przygotowania:
Fasolę opłukać i moczyć w wodzie przez 4 godziny. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Szpinak sparzyć wrzątkiem i osaczyć z wody. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego obraną i pokrojona w plastry cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać fasolę, podsmażyć przez 3 minuty i dodać szpinak. Całość doprawić do smaku solą, dobrze wymieszać, smażyć jeszcze przez 1 minutę i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)