Fasola ze szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2147
Fasola ze szpinakiem
fot. RobotSkirts / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 dag białej fasoli
  • 25 dag szpinaku
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolę opłukać i moczyć w wodzie przez 4 godziny. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Szpinak sparzyć wrzątkiem i osaczyć z wody. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego obraną i pokrojona w plastry cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać fasolę, podsmażyć przez 3 minuty i dodać szpinak. Całość doprawić do smaku solą, dobrze wymieszać, smażyć jeszcze przez 1 minutę i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów