Makaron z fasolą i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2136
Składniki:
- 40 g makaronu rurki
- 30 dag białej, drobnej fasoli
- 3 łyżki oleju
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę moczyć przez 2 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie (tej samej, w której się moczyła) i odcedzić. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Cebulę oraz czosnek obrać i pokroić drobno. Szpinak dobrze opłukać i także drobno pokroić. Pomidory pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę, czosnek i zeszklić. Następnie dodać pomidory, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i dodać szpinak. Całość smażyć przez 3 minuty, potem dodać fasolę, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Następnie wszystko przełożyć na makaron.
Komentarze (0)