Makaron z fasolą i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1965
Makaron z fasolą i szpinakiem
fot. RobotSkirts / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu rurki
  • 30 dag białej, drobnej fasoli
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Fasolę moczyć przez 2 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie (tej samej, w której się moczyła) i odcedzić. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Cebulę oraz czosnek obrać i pokroić drobno. Szpinak dobrze opłukać i także drobno pokroić. Pomidory pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę, czosnek i zeszklić. Następnie dodać pomidory, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i dodać szpinak. Całość smażyć przez 3 minuty, potem dodać fasolę, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Następnie wszystko przełożyć na makaron.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów