Fasola z ryżem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3949

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 małe cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory bez skórki
  • 6 oliwek bez pestek
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki tartego żółtego sera

Opis przygotowania:

Rozgrzać oliwę i zeszklić na niej pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym czosnkiem. Następnie dodać pokrojone drobno pomidory, oliwki i smażyć wszystko około 10 minut, ciągle mieszając. Dodać ugotowany ryż, fasolę i koperek. Wymieszać i smażyć ok. 3 min. Wszystko przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać startym serem, na wierzch położyć masło i wszystko zapiec w mikrofalówce do momentu, aż ser się rozpuści.

Komentarze (1)

a kiedy dodajemy fasolę?

Podobne przepisy

Więcej przepisów