Fasola z ryżem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4114
Składniki:
- 1 puszka białej fasoli
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 2 małe cebule
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory bez skórki
- 6 oliwek bez pestek
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 4 łyżki tartego żółtego sera
Opis przygotowania:
Rozgrzać oliwę i zeszklić na niej pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym czosnkiem. Następnie dodać pokrojone drobno pomidory, oliwki i smażyć wszystko około 10 minut, ciągle mieszając. Dodać ugotowany ryż, fasolę i koperek. Wymieszać i smażyć ok. 3 min. Wszystko przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać startym serem, na wierzch położyć masło i wszystko zapiec w mikrofalówce do momentu, aż ser się rozpuści.
Komentarze (1)
a kiedy dodajemy fasolę?