Bakłażan zapiekany z serem, papryką i cebulą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2703
Składniki:
- 40 g parmezanu w plastrach
- 20 g sera Gouda w plastrach
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Bakłażana pokroić w cienkie, podłużne plastry i oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Na plastry bakłażana nałożyć plastry parmezanu, dodać do tego pokrojoną cebulę i paprykę, skropić oliwą z oliwek i zawinąć w rulony. Następnie przełożyć do odpowiedniego naczynia do zapiekania i wyłożyć pokrojonym serem Gouda. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do czasu, aż ser zacznie się roztapiać.
Komentarze (0)