Farfalle z fasolą i musztardą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2082
Składniki:
- 30 g makaronu farfalle
- 30 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka pełnoziarnistej musztardy francuskiej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
Opis przygotowania:
Fasolkę pozbawić końcówek, umyć, pokroić na kawałki, a następnie zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Makaron farfalle zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i połączyć z ugotowaną wcześniej fasolką. Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Do przepuszczonego czosnku dodać oliwę z oliwek, sok cytrynowy oraz musztardę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, potem dodać do całości i ponownie wymieszać. Gotową potrawę przełożyć do miski.
Komentarze (0)