Farfalle z jajkiem, pomidorami i majonezem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2297
Składniki:
- 30 g makaronu farfalle
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki majonezu
- 2 jajka
- 0,5 łyżeczki mielonego kopru włoskiego
- sól
- pieprz
- natka selera do dekoracji
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Jajka włożyć do rondla, zalać wodą i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanego makaronu. Pomidorki umyć osaczyć z wody i dodać do całości. Następnie dodać do tego majonez, oprószyć pieprzem solą, mielonym koperkiem, po czym wszystko wymieszać i przełożyć do miski. Przed podaniem potrawę udekorować natką selera.
Komentarze (0)