Farfalle z jajkiem, pomidorami i majonezem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2297
Farfalle z jajkiem, pomidorami i majonezem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu farfalle
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki mielonego kopru włoskiego
  • sól
  • pieprz
  • natka selera do dekoracji

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Jajka włożyć do rondla, zalać wodą i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanego makaronu. Pomidorki umyć osaczyć z wody i dodać do całości. Następnie dodać do tego majonez, oprószyć pieprzem solą, mielonym koperkiem, po czym wszystko wymieszać i przełożyć do miski. Przed podaniem potrawę udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów