Enoki z wołowiną z grilla

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1823
Enoki z wołowiną z grilla
fot. Loozrboy / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g karkówki wołowej bez kości
  • 100 ml Blue Curacao
  • 30 g grzybów enoki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu syczuańskiego
  • 0,5 szklanki kruszonego lodu
  • natka jarmużu
  • sól

Opis przygotowania:

Mięso oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Mięso pokroić na cienkie plastry, rozbić je tłuczkiem, oprószyć pieprzem syczuańskim, szczyptą soli i zawinąć w nie oczyszczone grzyby. Całość przełożyć na tackę aluminiową od grilla, skropić olejem i piec na rozpalonym grillu go miękkości mięsa. Następnie na talerz przesypać kruszony lód, zalać go Blue Curacao i wyłożyć na to upieczone mięso z grzybami. Wszystko skropić sosem sojowym, posypać sezamem i udekorować natką jarmużu .

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów