Enoki z wołowiną z grilla
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1823
Składniki:
- 400 g karkówki wołowej bez kości
- 100 ml Blue Curacao
- 30 g grzybów enoki
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu syczuańskiego
- 0,5 szklanki kruszonego lodu
- natka jarmużu
- sól
Opis przygotowania:
Mięso oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Mięso pokroić na cienkie plastry, rozbić je tłuczkiem, oprószyć pieprzem syczuańskim, szczyptą soli i zawinąć w nie oczyszczone grzyby. Całość przełożyć na tackę aluminiową od grilla, skropić olejem i piec na rozpalonym grillu go miękkości mięsa. Następnie na talerz przesypać kruszony lód, zalać go Blue Curacao i wyłożyć na to upieczone mięso z grzybami. Wszystko skropić sosem sojowym, posypać sezamem i udekorować natką jarmużu .
Komentarze (0)