Sałatka z ciecierzycy, kalafiora i groszku

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3915
Sałatka z ciecierzycy, kalafiora i groszku
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 200 g ciecierzycy w zalewie
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 kalafior
  • 1 czerwona cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Kalafiora oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Następnie kalafiora podzielić na różyczki, zalać lekko osolona wodą, ugotować do miękkości i odcedzić. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Kukurydzę, ciecierzycę oraz zielony groszek osączyć z zalewy i połączyć z ugotowanym kalafiorem i natką zielonej pietruszki. Dodać do tego obraną ze skóry i pokrojoną w plastry cebulę. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, wlać sok z limonki, po czym dokładnie wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów