Sałatka z ciecierzycy, kalafiora i groszku
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3915
Składniki:
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 200 g ciecierzycy w zalewie
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 kalafior
- 1 czerwona cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Kalafiora oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Następnie kalafiora podzielić na różyczki, zalać lekko osolona wodą, ugotować do miękkości i odcedzić. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Kukurydzę, ciecierzycę oraz zielony groszek osączyć z zalewy i połączyć z ugotowanym kalafiorem i natką zielonej pietruszki. Dodać do tego obraną ze skóry i pokrojoną w plastry cebulę. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, wlać sok z limonki, po czym dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)