Dynia z wołowiną, orzechami i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1999
Składniki:
- 400 g miąższu z dyni
- 200 g łopatki wołowej bez kości
- 200 g sera Apetina w zalewie solankowej
- 5 dag pistacji
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- sól
Opis przygotowania:
Dynię oraz mięso umyć i osączyć z wody. Następnie mięso oprószyć solą, zalać 3 szklankami wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i pokroić na kawałki. Dynię pokroić w dużą kostkę, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować na półmiękko (nie rozgotowywać). Potem odcedzić i połączyć z gotowanym mięsem. Dodać do tego osączony z zalewy ser Apetina oraz pozbawione łupiny pistacje. Całość polać sosem sojowym.
Komentarze (0)