Dynia z miodem i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 619
Dynia z miodem i orzechami
fot. Alex9500 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 800 g miąższu z dyni piżmowej
  • 300 g płynnego miodu lipowego
  • 250 g łuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Miąższ z dyni piżmowej pokroić w dużą kostkę i przełożyć go na blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową. Następnie go mielonym cynamonem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości. Po upieczeniu miąższ z dyni wyciągnąć z piekarnika, przełożyć go do miski i polać miodem lipowym. Całość posypać łuskanymi orzechami włoskimi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów