Dynia z miodem i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 619
Składniki:
- 800 g miąższu z dyni piżmowej
- 300 g płynnego miodu lipowego
- 250 g łuskanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Miąższ z dyni piżmowej pokroić w dużą kostkę i przełożyć go na blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową. Następnie go mielonym cynamonem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości. Po upieczeniu miąższ z dyni wyciągnąć z piekarnika, przełożyć go do miski i polać miodem lipowym. Całość posypać łuskanymi orzechami włoskimi.
Komentarze (0)