Dynia smażona z botwinką i czosnkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2011
Dynia smażona z botwinką i czosnkiem
fot. Stacy Spensley / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g dyni piżmowej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek botwinki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Dynię przekroić, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Następnie przełożyć go na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i przyrumienić go na średnim ogniu. Do smażonej dyni wlać oliwę z oliwek, dodać do tego obrany ze skóry i pokrojony w cienkie plastry czosnek oraz pokrojoną na kawałki botwinkę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 2 minuty pod przykryciem. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów