Dynia smażona z botwinką i czosnkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2254
Składniki:
- 300 g dyni piżmowej
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- pęczek botwinki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Dynię przekroić, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Następnie przełożyć go na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i przyrumienić go na średnim ogniu. Do smażonej dyni wlać oliwę z oliwek, dodać do tego obrany ze skóry i pokrojony w cienkie plastry czosnek oraz pokrojoną na kawałki botwinkę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 2 minuty pod przykryciem. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)