Tajska lemoniada

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 4819
Tajska lemoniada
fot. TheCulinaryGeek / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 ml soku z limonki
  • 30 ml soku żurawinowego
  • 3 kostki lodu
  • 1 łodyga mięty
  • 1 plaster limonki
  • 1 łyżka galaretki malinowej w proszku

Opis przygotowania:

Brzegi kieliszka namoczyć w soku z limonki, a następnie obtoczyć w galaretce malinowej. Do kieliszka wrzucić 3 kostki lodu, 2 listki mięty z łodygą, plaster limonki i zalać połową soku żurawinowego. Następnie wlać sok z limonki oraz drugą połową soku żurawinowego.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów