Dorsz w zalewie ananasowej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2381
Składniki:
- 40 g świeżego lub mrożonego dorsza
- 2 łyżki mąki
- 2 pomidory
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka krojonego ananasa w zalewie
- 1 mango
- 1 limonka
- szczypta imbiru
- przyprawa do ryb
- sól
- pieprz biały
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Dorsza oczyścić z ości, natrzeć przyprawą do ryb, pieprzem oraz solą. Następnie obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim głębokim oleju. Paprykę zieloną pozbawić nasion, pokroić w ćwiartki i wyłożyć na talerz. Paprykę czerwoną i mango pokroić w słomkę i dodać do ryby. Otworzyć puszkę z ananasem i całą zawartość przelać na dorsza. Dodać do tego szczyptę mielonego imbiru. Wszystko udekorować przekrojonym pomidorem i limonką.
Komentarze (0)