Dorsz po haitańsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1638
Składniki:
- 75 dkg filetów z dorsza
- 3 zielone papryki
- 4 cytryny
- 4 dkg masła
- 2 cebule
- sól
Opis przygotowania:
Cytryny umyć i wycisnąć z nich sok. Filety z dorsza oczyścić i zamarynować na 2 godziny w soku cytrynowym. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Obrać cebule, pokroić w plastry i razem z papryką przysmażyć na maśle. Rybę przełożyć do rondla zalanego wodą, wlać marynatę i gotować 25 minut na małym ogniu. Ryba musi być przykryta wodą. Ugotowaną rybę przełożyć na talerz i obłożyć smażona cebulą i papryką. Można lekko posolić.
Komentarze (0)