Dorsz grillowany z fasolą i kukurydzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3855
Składniki:
- 400 g filetów z dorsza
- 400 g czerwonej fasoli w zalewie
- 400 g kukurydzy w zalewie
- 100 g zielonej fasoli szparagowej w puszce
- 8 pomidorków koktajlowych
- 5 dag zielonej fasoli szparagowej
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka przyprawy do ryb
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Obie fasole oraz kukurydzę osączyć z zalewy i przesypać na aluminiową tackę do grilla. Pomidorki koktajlowe umyć, osączyć z wody, przekroić na połowy i dodać do osączonych warzyw. Dodać do tego część pokrojonej drobno natki zielonej pietruszki (resztę pozostawić do dekoracji) i wszystko razem przypiekać na rozpalonym grillu przez ok. 2 minuty. Następnie ściągnąć z grilla i przełożyć na talerz. Filety z dorsza umyć, osączyć z wody, zalać oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem, solą oraz przyprawą do ryb. Oproszoną rybę przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować z obu stron do miękkości ryby. Gotową dodać do całości i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)