Dorsz grillowany z fasolą i kukurydzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3855
Dorsz grillowany z fasolą i kukurydzą
fot. ralph and jenny / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z dorsza
  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 400 g kukurydzy w zalewie
  • 100 g zielonej fasoli szparagowej w puszce
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 5 dag zielonej fasoli szparagowej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Obie fasole oraz kukurydzę osączyć z zalewy i przesypać na aluminiową tackę do grilla. Pomidorki koktajlowe umyć, osączyć z wody, przekroić na połowy i dodać do osączonych warzyw. Dodać do tego część pokrojonej drobno natki zielonej pietruszki (resztę pozostawić do dekoracji) i wszystko razem przypiekać na rozpalonym grillu przez ok. 2 minuty. Następnie ściągnąć z grilla i przełożyć na talerz. Filety z dorsza umyć, osączyć z wody, zalać oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem, solą oraz przyprawą do ryb. Oproszoną rybę przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować z obu stron do miękkości ryby. Gotową dodać do całości i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów