Dip z jalapeno
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6089
Składniki:
- 400 g śmietankowego serka kanapkowego
- 200 g majonezu
- 100 g tartego sera cheddar
- 2 zielone papryki chili
- 2 papryki jalapeno
- 2 łyżki roztopionego masła
- 0,5 szklanki tartego parmezanu
- 0,5 szklanki bułki tartej
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Oba rodzaje papryk umyć, osączyć z wody, usunąć z nich nasiona, pokroić drobno, przełożyć do miksera i zmiksować na drobne kawałeczki. Do zmiksowanej papryki wsypać tarty ser cheddar, parmezan, bułkę tartą, po czym dodać serek kanapkowy, roztopione masło i majonez. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zmiksować mikserem na jednolitą masę, przełożyć do miski i wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)