Deser ziemniaczany

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1590
Deser ziemniaczany
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 150 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 4 duże ziemniaki
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżki kandyzowanej skorki cytrynowej
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i przekroić na połowy. Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piec do miękkości. Po upieczeniu ziemniaki wyciągnąć z piekarnika i wydrążyć w nich niewielkie otwory. W miejsce otworów włożyć wymieszane ze sobą kandyzowane skórki z pomarańczy i cytryny. Następnie całość wysmarować serkiem homogenizowanym i posypać brązowym cukrem oraz cukrem pudrem

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów