Deser ziemniaczany
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1768
Składniki:
- 150 g waniliowego serka homogenizowanego
- 4 duże ziemniaki
- 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 2 łyżki kandyzowanej skorki cytrynowej
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka cukru pudru
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i przekroić na połowy. Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piec do miękkości. Po upieczeniu ziemniaki wyciągnąć z piekarnika i wydrążyć w nich niewielkie otwory. W miejsce otworów włożyć wymieszane ze sobą kandyzowane skórki z pomarańczy i cytryny. Następnie całość wysmarować serkiem homogenizowanym i posypać brązowym cukrem oraz cukrem pudrem
Komentarze (0)