Gulasz jarzynowo-mięsny

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2138
Gulasz jarzynowo-mięsny
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 dag mięsa gulaszowego
  • 75 dag ziemniaków
  • 2 cebule
  • 4 marchewki
  • 1 mały seler
  • 1 mała główka kapusty
  • 1/2 l bulionu z kostki
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso pokroić w kostkę, cebulę obrać i drobno pokroić. Obrać seler, ziemniaki, marchew, a następnie pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Mięso i cebule podsmażyć razem, dodać do tego pokrojone jarzyny i liść laurowy. Całość zalać bulionem z kostki i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 60 minut. Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy