Gulasz jarzynowo-mięsny
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3938
Składniki:
- 50 dag mięsa gulaszowego
- 75 dag ziemniaków
- 2 cebule
- 4 marchewki
- 1 mały seler
- 1 mała główka kapusty
- 1/2 l bulionu z kostki
- 2 liście laurowe
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę, cebulę obrać i drobno pokroić. Obrać seler, ziemniaki, marchew, a następnie pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Mięso i cebule podsmażyć razem, dodać do tego pokrojone jarzyny i liść laurowy. Całość zalać bulionem z kostki i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 60 minut. Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem.
Komentarze (0)