Komosa ryżowa ze śmietaną i brzoskwiniami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1044
Komosa ryżowa ze śmietaną i brzoskwiniami
fot. uwlideas / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 200 g komosy ryżowej
  • 4 brzoskwinie
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki cukru pudru
  • sól

Opis przygotowania:

Brzoskwinie umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na duże kawałki. Komosę ryżowa opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować. Następnie brązowy cukier przesypać na rozgrzaną patelnię i roztopić go na płynna masę. Do macy cukrowej wsypać cynamon i dodać pokrojone wcześniej brzoskwinie. Smażyć je na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się lekko rumienić, wtedy ściągnąć je z ognia, wymieszać z komosą ryżową i przełożyć do szklanki. Następnie śmietanę kremówkę wymieszać z cukrem pudrem i polać całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów