Komosa ryżowa ze śmietaną i brzoskwiniami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1044
Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki
- 200 g komosy ryżowej
- 4 brzoskwinie
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki cukru pudru
- sól
Opis przygotowania:
Brzoskwinie umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na duże kawałki. Komosę ryżowa opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować. Następnie brązowy cukier przesypać na rozgrzaną patelnię i roztopić go na płynna masę. Do macy cukrowej wsypać cynamon i dodać pokrojone wcześniej brzoskwinie. Smażyć je na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się lekko rumienić, wtedy ściągnąć je z ognia, wymieszać z komosą ryżową i przełożyć do szklanki. Następnie śmietanę kremówkę wymieszać z cukrem pudrem i polać całość.
Komentarze (0)