Delicja truskawkowa
Oceń:
(4 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 7804
Składniki:
- biszkopt z 6 jaj
- 0,5 kg mrożonych truskawek
- 200 ml wody
- 15 dag cukru
- 1 galaretka truskawkowa
- kremówka lub mleko skondensowane
Opis przygotowania:
Truskawki zmiksować, dodać cukier, zagotować, dodać galaretkę trusk. w proszku.
2 budynie śmiet. (bez cukru) rozmieszać z 200 ml wody, dodać do truskawek, mieszając do zgęstnienia. Wyłożyć masę ciepłą na biszkopt. Odstawić do wystygnięcia.
Na truskawki wyłożyć ubitą na sztywno kremówkę.
2 budynie śmiet. (bez cukru) rozmieszać z 200 ml wody, dodać do truskawek, mieszając do zgęstnienia. Wyłożyć masę ciepłą na biszkopt. Odstawić do wystygnięcia.
Na truskawki wyłożyć ubitą na sztywno kremówkę.
Komentarze (5)
Mmm... zrobiłam, pycha. :)
w sobotę biorę się do dzieła bo tak apetycznie wygląda
Myśle że przepis na to ciasto jest dobry jutro sprawdze
surowe budynie wymieszac z truskawkami i na biszkopt wylozyc?
budynie rozmieszane z wodą i dodane do gotujących się truskawek, wylać przestudzoną masę na biszkopt