Deser z rabarbarem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1559
Składniki:
- 300 g łodyg rabarbaru
- 200 ml soku ananasowego
- 2 łyżki lodów miętowych
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
- 0,5 szklanki wody
Opis przygotowania:
Rabarbar umyć, osączyć z wody, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla, zalać go 0,5 szklanki zimnej wody i zasypać cukrem. Składniki zagotować na średnim ogniu, ale nie rozgotowywać. Następnie ściągnąć z ognia, wymieszać z czarnym sezamem i wyłożyć do miski. Wszystko zalać sokiem ananasowym, skropić sokiem cytrynowym i podawać z lodami miętowymi.
Komentarze (0)