Deser z rabarbarem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1559
Deser z rabarbarem
fot. goodiesfirst / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g łodyg rabarbaru
  • 200 ml soku ananasowego
  • 2 łyżki lodów miętowych
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • 0,5 szklanki wody

Opis przygotowania:

Rabarbar umyć, osączyć z wody, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla, zalać go 0,5 szklanki zimnej wody i zasypać cukrem. Składniki zagotować na średnim ogniu, ale nie rozgotowywać. Następnie ściągnąć z ognia, wymieszać z czarnym sezamem i wyłożyć do miski. Wszystko zalać sokiem ananasowym, skropić sokiem cytrynowym i podawać z lodami miętowymi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów