Deser z gnocchi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1609
Składniki:
- 200 g czerwonej fasoli w zalewie
- 200 g czarnej fasoli w zalewie
- 3 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki ananasa w zalewie (kostka)
- 2 łyżki zalewy z ananasa
- 1 mango
- sól
- Na gnocchi:
- 4 duże ziemniaki
- 1 jajko
- 0,5 szklanki maki pszennej
Opis przygotowania:
Fasolę czarną oraz czerwoną osaczyć z zalewy i przełożyć do miski. Mango, umyć, osaczyć z wody, obrać ze skóry, pozbawić pestki, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Ananasa osączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników.
Przygotować gnocchi: ziemniaki obrać ze skóry, umyć, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzone przepuścić przez maszynkę do mięsa, po czym dodać do tego mąkę, wbić jajko i z całości zagnieść gładkie ciasto. Zagniecione ciasto zrolować w jeden długi rulon i pokroić go na 2 cm kawałki. Pokrojone ciasto wrzucić do 1 l gotującej się wody i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Ugotowane odcedzić łyżką cedzakową i dodać do całości. Wszystko posypać wiórkami kokosowymi i polać zalewą ananasową wymieszaną z miodem.
Przygotować gnocchi: ziemniaki obrać ze skóry, umyć, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzone przepuścić przez maszynkę do mięsa, po czym dodać do tego mąkę, wbić jajko i z całości zagnieść gładkie ciasto. Zagniecione ciasto zrolować w jeden długi rulon i pokroić go na 2 cm kawałki. Pokrojone ciasto wrzucić do 1 l gotującej się wody i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Ugotowane odcedzić łyżką cedzakową i dodać do całości. Wszystko posypać wiórkami kokosowymi i polać zalewą ananasową wymieszaną z miodem.
Komentarze (0)