Deser z gnocchi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1609
Deser z gnocchi
fot. goosmurf / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 200 g czarnej fasoli w zalewie
  • 3 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki ananasa w zalewie (kostka)
  • 2 łyżki zalewy z ananasa
  • 1 mango
  • sól
  • Na gnocchi:
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki maki pszennej

Opis przygotowania:

Fasolę czarną oraz czerwoną osaczyć z zalewy i przełożyć do miski. Mango, umyć, osaczyć z wody, obrać ze skóry, pozbawić pestki, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Ananasa osączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników.

Przygotować gnocchi: ziemniaki obrać ze skóry, umyć, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzone przepuścić przez maszynkę do mięsa, po czym dodać do tego mąkę, wbić jajko i z całości zagnieść gładkie ciasto. Zagniecione ciasto zrolować w jeden długi rulon i pokroić go na 2 cm kawałki. Pokrojone ciasto wrzucić do 1 l gotującej się wody i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Ugotowane odcedzić łyżką cedzakową i dodać do całości. Wszystko posypać wiórkami kokosowymi i polać zalewą ananasową wymieszaną z miodem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów