Daktyle nadziewane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 988
Składniki:
- 600 g suszonych daktyli bez pestek
- 350 ml śmietany kremówki
- 150 g twarogu śmietankowego
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki mielonych orzechów włoskich
- 2 szklanki wrzącej wody
- 1 łyżka soku pomarańczowego
Opis przygotowania:
Daktyle sparzyć wrzącą wodą na sicie i osączyć je z nadmiaru wody. Śmietanę kremówkę połączyć z serem twarogowym, miodem, sokiem pomarańczowym i dobrze zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie dodać do tego mielone orzechy włoskie i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu całość przełożyć do szprycy i wycisnąć do sparzonych wcześniej suszonych daktyli.
Komentarze (0)