Daktyle nadziewane
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2486
Składniki:
- 350 g suszonych daktyli
- 150 g sera mascarpone
- 100 g mielonych orzechów włoskich
- 50 g cukru
- 1 szklanka ciemnego rumu
Opis przygotowania:
Daktyle umyć, osączyć z wody, przekroić ostrym nożem i usunąć pestki. Ser mascarpone wymieszać z mielonymi orzechami i nadziać wydrążone daktyle. Następnie nadziane przełożyć na talerz i zalać rumem. Całość odstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie nasączone daktyle wyciągnąć, osączyć z rumu i obtoczyć cukrem.
Komentarze (1)
Daktyle nadziewane orzechami można nabyć na naszych aukcjach - http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=33643086